Katalóg vín

Naše víno je užívateľom ochrannej známky označenia pôvodu a môže sa preto deklarovať ako „Tokajské víno“. Pestujeme tradičné tokajské odrody ako je Furmint, Lipovinu či Muškát žltý. Všetky naše vína dozrievajú v turfových pivniciach.

Pre milovníkov Tokaja, odporúčame Vám Samorodné suché a sladké. Pre tých najnáročnejších máme 3-6 putňové vína. Ak netušíte, čo to je za víno, odporúčame Vám prejsť náš vinársky slovník.

Muškát žltý

Suchý / Polosladký 0,5l

Elegantné polosladké víno s príjemnou sladkasto-korenistou vôňou pripomínajúcou čerstvý odtrhnutý strapec Muškátu žltého. Odporúčaná teplota podávania je 12°C
V ponuke máme aj suchý Muškát žltý, ktorý obsahuje 4g/lit. zbytkového cukru

Cuvée

0,5l

Harmonické spojenie troch tokajských odrôd – Furmintu, Lipoviny a Muškátu žltého. Vo víne prevláda jemný buket muškátu žltého spestrená s kyselinkami furmintu, ktorú vhodne dopĺňa jemná lipovina.

Tokajský fordítáš

Sladký rok 2009 / 0,5l

Výlisok vzniknutý počas výroby tokajského samotoku skrýva v sebe ešte veľa tajomstiev. V bobuľách (cibébach) lisovaných veľmi šetrným spôsobom sú prítomné ďalšie chute a arómy, ktoré sú očarujúce a nezabudnuteľné. Ochutnajte skvelé víno a buďte bohatší o ďalší objav nového tajomstva.

Tokajské samorodné sladké

0,5l

Víno sa vyrába z tokajských odrôd furmintu a lipoviny. Hrozno sa spracuje bez vyberania cibéb. Kvalita vína je závislá od množstva vytvorených cibéb a zvyškového cukru. Víno je príjemné, sladkasté. Dozrieva v drevených dubových sudoch v tokajskej tufovej pivnici minimálne 3 roky.

Furmint

Suchý, suchý barrique 0,5l / suchý 0,75l

Kvalitné víno, vyrobené zo základnej tokajskej odrody oxidatívnou metódou. Je suché, s vyššou kyselinkou, typickou pre túto odrodu.Víno dozrieva v 8000 lit. dubových sudoch v tokajskej tufovej pivnici najmenej 2 roky. Pre svoju neutrálnu chuť je vhodné ako doplnok ku všetkým druhom jedál.

Lipovina

Suchá, polosladká 0,5l

Vysokokvalitné odrodové tokajské víno, polosladké typické pre tokajskú oblasť. Víno dozrieva v 8000 lit. dubových sudoch v tokajskej tufovej pivnici najmenej 2 roky Je cenené pre svoju arómu a chuť. Odporúčame k hydine, rybám a syrom.
V ponuke máme aj Lipovinu suchú, ktorá nám zreje 1 rok dubových sudoch v tokajskej tufovej pivnici.

Tokajské samorodné suché

Rok 2013 0,5l

Vyrába sa z tokajských odrôd furmintu a lipoviny, ktoré sa spracujú s cibébamy vytvorenými činnosťou ušľachtilej plesne Botritis cinerea Persoon. Víno je extraktívne, s nízkym obsahom cukru a vyšším obsahom kyselinky. Dozrieva v drevených dubový sudoch v tokajskej tufovej pivnici minimálne 3 roky.

Zéta

Polosladká rok 2011 0,375l (cukornatosť hrozna 27° )

Zéta dozrieva o 4-6 týždňov skôr ako jeho otcovská odroda Furmint. Tiež lepšie odoláva mrazom (až do -21°C). Poskytuje voňavé, harmonické, plné vína s jemnými kyselinami, ktoré zrením ubúdajú. Do roku 1999 sa Zeta volala Oremus.

Tokajský výber 3-6 putňový

Tokajský výber 3putňový r.2007 0,5l
Tokajský výber 4putňový r.2007 0,5l
Tokajský výber 5putňový r.2009 0,5l
Tokajský výber 6putňový r.2009 0,5l

Počas vylúhovania sa cibébova masa premiešava a uvoľňuje naturálny cukor, kvalitatívne sa mení chuť aj aróma. Po získaní 40-180 g/l naturálneho cukru sa víno z cibéb sťahuje a uskladní sa v pivnici, kde dozrieva minimálne 3 až 6 rokov. Dozrieva v drevených dubových sudoch v tokajskej tufovej pivnici minimálne 3 roky.

Katalóg vín

Naše víno je užívateľom ochrannej známky označenia pôvodu a môže sa preto deklarovať ako „Tokajské víno“. Pestujeme tradičné tokajské odrody ako je Furmint, Lipovinu či Muškát žltý. Všetky naše vína dozrievajú v turfových pivniciach.

Pre milovníkov Tokaja, odporúčame Vám Samorodné suché a sladké. Pre tých najnáročnejších máme 3-6 putňové vína. Ak netušíte, čo to je za víno, odporúčame Vám prejsť náš vinársky slovník.

Muškát žltý

Suchý / Polosladký 0,5l

Elegantné polosladké víno s príjemnou sladkasto-korenistou vôňou pripomínajúcou čerstvý odtrhnutý strapec Muškátu žltého. Odporúčaná teplota podávania je 12°C
V ponuke máme aj suchý Muškát žltý, ktorý obsahuje 4g/lit. zbytkového cukru

Cuvée

0,5l

Harmonické spojenie troch tokajských odrôd – Furmintu, Lipoviny a Muškátu žltého. Vo víne prevláda jemný buket muškátu žltého spestrená s kyselinkami furmintu, ktorú vhodne dopĺňa jemná lipovina.

Tokajský fordítáš

Sladký rok 2009 / 0,5l

Výlisok vzniknutý počas výroby tokajského samotoku skrýva v sebe ešte veľa tajomstiev. V bobuľách (cibébach) lisovaných veľmi šetrným spôsobom sú prítomné ďalšie chute a arómy, ktoré sú očarujúce a nezabudnuteľné. Ochutnajte skvelé víno a buďte bohatší o ďalší objav nového tajomstva.

Tokajské samorodné sladké

0,5l

Víno sa vyrába z tokajských odrôd furmintu a lipoviny. Hrozno sa spracuje bez vyberania cibéb. Kvalita vína je závislá od množstva vytvorených cibéb a zvyškového cukru. Víno je príjemné, sladkasté. Dozrieva v drevených dubových sudoch v tokajskej tufovej pivnici minimálne 3 roky.

Furmint

Suchý, suchý barrique 0,5l / suchý 0,75l

Kvalitné víno, vyrobené zo základnej tokajskej odrody oxidatívnou metódou. Je suché, s vyššou kyselinkou, typickou pre túto odrodu.Víno dozrieva v 8000 lit. dubových sudoch v tokajskej tufovej pivnici najmenej 2 roky. Pre svoju neutrálnu chuť je vhodné ako doplnok ku všetkým druhom jedál.

Lipovina

Suchý, suchý barrique 0,5l / suchý 0,75l

Kvalitné víno, vyrobené zo základnej tokajskej odrody oxidatívnou metódou. Je suché, s vyššou kyselinkou, typickou pre túto odrodu.Víno dozrieva v 8000 lit. dubových sudoch v tokajskej tufovej pivnici najmenej 2 roky. Pre svoju neutrálnu chuť je vhodné ako doplnok ku všetkým druhom jedál.

Tokajské samorodné suché

Rok 2013 0,5l

Vyrába sa z tokajských odrôd furmintu a lipoviny, ktoré sa spracujú s cibébamy vytvorenými činnosťou ušľachtilej plesne Botritis cinerea Persoon. Víno je extraktívne, s nízkym obsahom cukru a vyšším obsahom kyselinky. Dozrieva v drevených dubový sudoch v tokajskej tufovej pivnici minimálne 3 roky.

Zéta

Polosladká rok 2011 0,375l (cukornatosť hrozna 27° )

Zéta dozrieva o 4-6 týždňov skôr ako jeho otcovská odroda Furmint. Tiež lepšie odoláva mrazom (až do -21°C). Poskytuje voňavé, harmonické, plné vína s jemnými kyselinami, ktoré zrením ubúdajú. Do roku 1999 sa Zeta volala Oremus.

Tokajský výber 3-6 putňový

Tokajský výber 3putňový r.2007 0,5l
Tokajský výber 4putňový r.2007 0,5l
Tokajský výber 5putňový r.2009 0,5l
Tokajský výber 6putňový r.2009 0,5l

Počas vylúhovania sa cibébova masa premiešava a uvoľňuje naturálny cukor, kvalitatívne sa mení chuť aj aróma. Po získaní 40-180 g/l naturálneho cukru sa víno z cibéb sťahuje a uskladní sa v pivnici, kde dozrieva minimálne 3 až 6 rokov. Dozrieva v drevených dubových sudoch v tokajskej tufovej pivnici minimálne 3 roky.

Muškát žltý

Suchý / Polosladký 0,5l

Elegantné polosladké víno s príjemnou sladkasto-korenistou vôňou pripomínajúcou čerstvý odtrhnutý strapec Muškátu žltého. Odporúčaná teplota podávania je 12°C
V ponuke máme aj suchý Muškát žltý, ktorý obsahuje 4g/lit. zbytkového cukru

Cuvée

0,5l

Harmonické spojenie troch tokajských odrôd – Furmintu, Lipoviny a Muškátu žltého. Vo víne prevláda jemný buket muškátu žltého spestrená s kyselinkami furmintu, ktorú vhodne dopĺňa jemná lipovina.

Tokajský fordítáš

Sladký rok 2009 / 0,5l

Výlisok vzniknutý počas výroby tokajského samotoku skrýva v sebe ešte veľa tajomstiev. V bobuľách (cibébach) lisovaných veľmi šetrným spôsobom sú prítomné ďalšie chute a arómy, ktoré sú očarujúce a nezabudnuteľné. Ochutnajte skvelé víno a buďte bohatší o ďalší objav nového tajomstva.

Tokajské samorodné sladké

0,5l

Víno sa vyrába z tokajských odrôd furmintu a lipoviny. Hrozno sa spracuje bez vyberania cibéb. Kvalita vína je závislá od množstva vytvorených cibéb a zvyškového cukru. Víno je príjemné, sladkasté. Dozrieva v drevených dubových sudoch v tokajskej tufovej pivnici minimálne 3 roky.

Furmint

Suchý, suchý barrique 0,5l / suchý 0,75l

Kvalitné víno, vyrobené zo základnej tokajskej odrody oxidatívnou metódou. Je suché, s vyššou kyselinkou, typickou pre túto odrodu.Víno dozrieva v 8000 lit. dubových sudoch v tokajskej tufovej pivnici najmenej 2 roky. Pre svoju neutrálnu chuť je vhodné ako doplnok ku všetkým druhom jedál.

Lipovina

Suchá, polosladká 0,5l

Vysokokvalitné odrodové tokajské víno, polosladké typické pre tokajskú oblasť. Víno dozrieva v 8000 lit. dubových sudoch v tokajskej tufovej pivnici najmenej 2 roky Je cenené pre svoju arómu a chuť. Odporúčame k hydine, rybám a syrom.
V ponuke máme aj Lipovinu suchú, ktorá nám zreje 1 rok dubových sudoch v tokajskej tufovej pivnici.

Tokajské samorodné suché

Rok 2013 0,5l

Vyrába sa z tokajských odrôd furmintu a lipoviny, ktoré sa spracujú s cibébamy vytvorenými činnosťou ušľachtilej plesne Botritis cinerea Persoon. Víno je extraktívne, s nízkym obsahom cukru a vyšším obsahom kyselinky. Dozrieva v drevených dubový sudoch v tokajskej tufovej pivnici minimálne 3 roky.

Zéta

Polosladká rok 2011 0,375l (cukornatosť hrozna 27° )

Zéta dozrieva o 4-6 týždňov skôr ako jeho otcovská odroda Furmint. Tiež lepšie odoláva mrazom (až do -21°C). Poskytuje voňavé, harmonické, plné vína s jemnými kyselinami, ktoré zrením ubúdajú. Do roku 1999 sa Zeta volala Oremus.

Tokajský výber 3-6 putňový

Tokajský výber 3putňový r.2007 0,5l
Tokajský výber 4putňový r.2007 0,5l
Tokajský výber 5putňový r.2009 0,5l
Tokajský výber 6putňový r.2009 0,5l

Počas vylúhovania sa cibébova masa premiešava a uvoľňuje naturálny cukor, kvalitatívne sa mení chuť aj aróma. Po získaní 40-180 g/l naturálneho cukru sa víno z cibéb sťahuje a uskladní sa v pivnici, kde dozrieva minimálne 3 až 6 rokov. Dozrieva v drevených dubových sudoch v tokajskej tufovej pivnici minimálne 3 roky.